Vet du om att hjärnan har ett energisparläge? Som stänger ner viktiga delar i hjärnan vid stress. Scrolla ned och läs mer!
Lena Skogholm, föreläsare stresshantering och föreläsare psykisk ohälsa, ger kunskaper och konkreta tips om hur du bygger upp hjärnan istället för att slita ut den. Inspirerande och oerhört nyttig föreläsning stresshantering med viktiga nycklar för ett hållbart (arbets)liv.
Resiliens betyder motståndskraft, och i det här sammanhanget betyder i praktiken att när vi samarbetar med hjärnans förutsättningar och bygger upp hjärnan, istället för att slita ut den, skapar en en airbag mot stress. Vi tittar på vad är stress, inre och yttre stress och hur du minskar stressen i livet och arbetslivet och istället bygger en stark hjärna.
Som föreläsare stresshantering: “Säg NEJ till stressrelaterad psykisk ohälsa och bygg hjärnmuskler istället!”
När du bygger upp hjärnan och därmed får mer “Hjärnkraft” slipper du förslitningsskador i hjärnan. Stressen i din vardag minskar och din förmåga till stresshantering ökar markant. Lena Skogholm, föreläsare psykisk ohälsa. ger konkreta kunskaper du kan börja använda direkt.
Vi går på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap, lär oss om hur vi människor fungerar och vi tittar på hur vi enkelt kan bygga upp hjärnan i vardagen istället för att slita ut den.
Det är ett folkhälsoproblem att den stressrelaterade psykiska ohälsan ökat lavinartat. På alla nivåer och med alla krafter behöver vi säga NEJ till stressrelaterad psykisk ohälsa – för så här kan vi inte ha det längre.
Boka Lena Skogholm, föreläsare psykisk ohälsa.
ETT VIKTIGT UPPDRAG!
Under 2017 fick Lena Skogholm uppdrag av arbetsmarknadens parter att tillsammans med andra experter, vara med och ta fram verktyg som syftar till en hållbar arbetsmiljö med sunda verksamheter där medarbetare mår bra, för att stärka Sveriges välfärd.
PUBLICERAD 2016-09-06
»Vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här!« Det sägs ibland både på arbetsplatser och hemma. Bakom meningen finns en önskan om att kunna prata sakligt, inte bete sig för känslomässigt och gå in i känslornas virrvarr.
Om detta skriver HR-nytt och beskriver hur vi behöver kommunicera vid stress eller belastning för att skapa bra bemötande.
Det handlar om att ha koll på hjärnans tre medvetandelager och hur de fungerar. De har alla tre olika behov och skilda språk.
Naturligtvis är allt i artikeln mycket förenklat uttryckt. Jag misstänker ändå att vi är många som kan känna igen oss i det, utifrån ett beteendevetenskapligt perspektiv. I boken Bemötandekoden finns ett mer fördjupat resonemang och där hittar du också referenser till forskningen bakom.
Vill du fördjupa dig ytterligare rekommenderas varmt den prisade forskarens Robert M Sapolskys bok Varför vi beter vi som vi gör – Biologin bakom människans bästa och sämsta sidor. Mycket intressant läsning! Boken är faktagranskad av 24 forskare från olika universitet i USA.
Minska stress och skapa i stället positiv energi när du bygger hjärnmuskler på riktigt. Slipp förslitningsskador i hjärnan och få mer energi och välmående.
Forskning visar på hur stress både fördummar oss och gör att vi får sämre medkänsla. Då förstår vi att det är helt nödvändigt att ta stressen i vardagen på allvar, och göra medvetna aktiva val för ett hållbart arbetsliv. Något som vi behöver arbeta med på alla nivåer i en organisation.
Stress ställer inte bara till det på jobbet, där det leder till sämre resultat. Det skapar problem för individen och är ett folkhälsoproblem. Tidigare var det mycket förslitningsskador i ryggen eller axlar, nu är det hjärnans förslitningsskador som ställer till det för oss. SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET!
LÄS MER
– Inspirationsföreläsningar
– Böcker
– Gratismaterial
– Om Lena
KONTAKT
Lena Skogholm
Tel: 0707-10 43 00
POSTADRESS
Talkmap AB
Organisationsnummer
559101-1936
Blomodlarvägen 1A
165 70 Hässelby